A Mátrai Erőmű ZRt. rangos elismerést kapott

Magyar Termék a mátrai áram, gipsz, pernye

 

Független minőségügyi szakértői bizottság több lépcsős bírálatát követően a Magyar Termék

Tanúsító védjegy használatának jogát kapta meg a Mátrai Erőmű Zrt. A dokumentumot Bárdos Béla, a társaság titkárság és PR osztályának vezetője vette át Budapesten. A Magyar Termék Nonprofit Kft. emblémáját viselheti ezen túl, a társaság, mert a Mátrai Erőműben termelt villamos energia, és a hozzá kapcsolódó melléktermékek: a gipsz és a pernye nemzeti jellegüket tekintve teljes egészében Magyar Termékek.       

A Mátrai Erőmű Zrt. a magyar villamos energia piac egyik meghatározó szereplője, részesedését tekintve 17 %-os piaci részaránnyal bír. Mind emellett az egyetlen olyan erőmű Magyarországon, ami fő tüzelőanyag fajtáját tekintve nem függ import- vagy nemzetközi piacok-tőzsdék által jegyzett áraktól. Az általa előállított terméket a jelenleg a magyar villamos energia piacon értékesíti, az együtt működő villamos energia rendszer keretein belül. Ez a piac a liberalizált villamos energia piacok közé számít, és már jelenleg is mintegy 15% -20% az import villamos energia mennyisége.

A Mátrai Erőmű ZRt. - nek az Magyar Termék védjegy használata azért fontos, mert a magyar villamos energia piacon – ami nyílt versenypiac –  az esetleges piaci előnyök mellett fontos az eddigi részarány megőrzése azáltal is, ha a társaság a nagykereskedelmi vevők, és a kis fogyasztók előtt kihangsúlyozza azt a nemzeti jelleget, amely az egyetlen jelentős mennyiségben előforduló hazai tüzelőanyagon, a ligniten alapul. A ligniten, ami a társaság által előállított villamos energia 87 %-ához biztosítja a szükséges hőmennyiséget. A fennmaradó 17 % hő igényből 10 % szintén szigorúan hazai, magyar biomassza alapú tüzelőanyag, és csak 3% az, ami földgáz alapú, amit szintén magyar gázkereskedőtől szerez be.

 

A Mátrai Erőmű Zrt. működteti a visontai és bükkábrányi bányát, ahol a széntermelés folyik, 100 %-osan magyar munkaerőt foglalkoztatva, és ugyan úgy 100 % -os az erőművi magyar dolgozói részarány.

A fenti tényeknek a tükrében a Mátrai Erőmű ZRt. a Magyar Termék védjegy használatával kívánja tudatosítani a villamos energiafogyasztók körében hogy a társaság által termelt villamos energiával közel 90%-os magyar terméket fogyasztanak, elősegítve, ezáltal a magyar gazdaság és magyar munkahelyek fenntartását, megőrzését.

 

Akik Magyar Termék Nonprofit Kft. emblémáját viselő termékeket választják, biztosak lehetnek benne, hogy csak megbízható minőségű, hazai előállítású  terméket kapnak.  Ha magyar terméket vásárolnak, az azt előállító vállalkozás más hazai cégek szolgáltatásait veszi igénybe. Minél nagyobb bevételre tesz szert, annál nagyobb esélye van a munkahelyteremtésre, s mivel adóit idehaza fizeti be a költségvetésnek, ezáltal saját országa gazdaságát támogatja, melynek fejlődéséből valamennyien profitálunk. Ezek a termékek maradéktalanul megfelelnek a magyar és Európai Uniós forgalomba hozatali elvárásoknak, megbízható minőségűek.

 

Mátrai Erőmű ZRt.