1000 dolgozó már megkapta a védőoltást

H1N1 és szezonális influenza elleni oltás a Mátrai Erőműben

A Mátrai Erőmű Zrt. elkötelezett a hazai tüzelőanyagból előállított villamos energia rendelkezésre állásának magas szintű fenntartásában, ezért a társaság minden feltételt már korábban megteremtett egy esetleges H1N1 és szezonális influenza járvány negatív hatásainak mérséklése érdekében. A villamosenergia-ellátás fenntartását influenza járvány esetén is alapvető kötelezettségének tekinti a cég, amely Magyarország villamosenergia-ellátásának 12-15%-át biztosítja.

Az esetleges járvány elkerülése érdekében minden dolgozóját térítésmentesen beoltják Visontán és Bükkábrányban az orvosi rendelőkben a H1N1 és szezonális influenza vírus ellen. Eddig már 1000 dolgozó élt a térítésmentes lehetőséggel az elmúlt három hét alatt. A tervszerű, név szerinti, behívásos oltásokon kívül a Mátrai Erőmű Zrt. továbbra is lehetőséget biztosít dolgozóinak arra, hogy megkapja a sajnálatosan terjedő influenza vírus elleni vakcinát.  A társaság üzemorvosi rendelőiben a foglalkozás-egészségügyi szolgálat dolgozói pedig készséggel adnak felvilágosítást a védőoltásról, annak kockázatairól és mellékhatásairól.

A járvány terjedésének megakadályozására országosan is példaértékűen felkészült a Mátrai Erőmű Zrt.  Szükség esetén 170.000 maszk akadályozza meg például a vírus cseppfertőzés útján történő terjedését. A társaság pandémiás tervének előírásai szerinti személyes higiéniás készletek, az ilyenkor szükséges tisztító-, és fertőtlenítő anyagok, egyszer használatos kéztörlők is már beszerzésre kerültek.

                                                                                        

 oltás2