1300 mázsa téli tüzelő Gyöngyösoroszinak

A Mátrai Erőmű Zrt. a társadalmi felelősségvállalásának jegyében 1300 mázsa lignitet adományozott Gyöngyösoroszinak.

 

 HorváthLászló országgyűlési képviselőtől, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottól a település polgármestere, Vernyihel Lívia kért az ügyben segítséget. A téli tüzelőből a helyi önkormányzat szociális bizottságának határozata alapján 90 rászoruló család kap.

A tüzelő december 11-i délelőtti ünnepélyes átadásán Tállai András önkormányzatokért felelős államtitkár is megjelent és elmondta: a kormány célja segíteni azokon az embereken, akik mindennapos megélhetési gondokkal küzdenek. Erre irányul a rezsicsökkentés és a Belügyminisztérium szociális tűzifa-akciója is, amelynek keretében 1760 önkormányzat 2 milliárd forint értékű tűzifához juthatott hozzá.

Az eseményen Horváth László egyebek mellett arról beszélt, hogy nem csak lignitet, hanem egyúttal példát is ad a Mátrai Erőmű, a tüzelő pedig biztosan jó helyre kerül. Az természetes, hogy az évszakok váltakoznak, természetes, hogy az ősz után eljön a tél, hogy hideg van, fagy és esik a hó. Az viszont egyáltalán nem természetes, hogy akár egyetlen ember, gyermek vagy felnőtt is vacogva várja a karácsonyt. Várja mindenki melegben és meleg szívvel az ünnepet.

Derekas Barnabás, az erőmű igazgatóságának tagja hangsúlyozta: idén összesen 55 ezer mázsa tüzelőt adományoz a cég a szociálisan rászorulóknak. Vernyihel Lívia elmondta, hogy az egy-egy családnak odaítélt mintegy 15 mázsa lignitet az önkormányzat karácsonyig ingyen kiszállítja.