A Mátrai Erőmű ZRt. inkubátort adományozott a Bugát Pál Kórháznak

A Bugát Pál Kórház szülészetén évente közel 800 kisbaba születik. Sajnos megtörténik, hogy a születést követően közülük, számos ok miatt többen fokozott orvosi ellátást igényelnek. Ennek része, hogy az újszülött inkubátorba kell, hogy kerüljön.

„A térség egészségügyi ellátásának még színvonalasabbá tétele érdekében társaságunk biztosítja az anyagi feltételeit a CALEO típusú inkubátor megvásárlásának” – áll abban a levélben, melyet a Mátrai Erőmű Zrt elnöke, írt a Bugát Pál Kórház igazgatójának.   Teszik ezt abban a reményben, hogy az új, korszerű berendezés megvételével hatékony segítséget tudnak nyújtani a térségnek és egyre több újszülött életét tudják megmenteni az inkubátorral.

 

Az inkubátor kategóriájában csúcsminőségűnek számít. Méri a baba hőmérsékletét, súlyát, a kabin oxigén telítettségét, páratartalmát. Az infúziós szerelék és a monitor könnyen elhelyezhető. Magassága állítható, mobil, kijelzője fontos adatokat közvetít.

 

Az elmúlt évtizedekben a Bugát Pál Kórház intézménye – s rajta keresztül a térség lakossága– számos esetben tapasztalhatta meg a társaság legjobbkor érkező, nagyvonalú támogatását.

 

Ezzel az adományozással ismét a társadalmi felelősségvállalás konkrét példája valósul meg szűkebb környezetünkben.

 IMG_8584.1