Fontos pozícióba került dr. Marie-Theres Thiell

Tegnap jelentették be, hogy kik vezetik az RWE megújuló energia, hálózat és értékesítési üzletágait egyesítő új leányvállalatát. Az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatóságának elnöke május 1-től az új vállalat hálózati divíziójának igazgatósági tagja is lesz.

 

Mint arról korábban többször is beszámoltunk, az RWE megújuló energia, hálózat és értékesítési üzletágait egy új leányvállalatba szervezik át, amelynek részvényeit előreláthatólag ez év végén vezetik be a tőzsdére. A terv lényege, hogy ebben a szervezeti struktúrában az RWE célirányosabban és rugalmasabban tud reagálni a működési környezet változásaira, másrészt az új társaság tőzsdei bevezetésével jelentős forrásokhoz juthat.

Az új leányvállalat igazgatósági elnöki székét Peter Terium foglalja el, aki a tőzsdei bevezetést követően az RWE AG-ben betöltött posztját Rolf Martin Schmitznek, a jelenlegi elnökhelyettesnek adja át. A szervezet hivatalosan április 1-jén kezdi meg működését. Az új leányvállalat ideiglenes elnevezése RWE International SE lesz, a végleges névről a tőzsdei bevezetést megelőzően fognak dönteni.

Dr. Marie-Theres Thiell május 1-től lesz az RWE International SE hálózati divíziójának igazgatósági tagja. Új szerepvállalása nem befolyásolja az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoportnál végzett munkáját.