Információ

Üzembe helyezik az V. számú 232 MW-os blokkot
FALAZATSZÁRÍTÁS A MÁTRAI ERŐMŰBEN
Sötétebb füst tapasztalható

Visontán a Mátrai Erőműben befejezéséhez közeledik az V. számú 232 MW-os blokk nagyjavítása, a napokban megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, a hideg és meleg próbák. Az éves nagyjavítás célja a blokki berendezések üzemkészségének- üzembiztonságának fenntartása, a tervezett normatív javítások elvégzése volt.

A munkák során elvégezték a biztonsági berendezések és szivattyúk felújítását. A kazán csőrendszerén jelentkező elhasználódások is csőrendszeri cseréket, javításokat igényeltek. A blokk villamos főberendezéseinek: generátor, transzformátorok karbantartására is sor került, csak úgy, mint az egyéb villamos és irányítástechnikai berendezések korszerűsítésére.        

Az V. számú blokk kazánjába terv szerint április 28-án hétfőn 23.00 órakor gyújtanak be és várhatóan április 30-ig, szerda 22.00 óráig tart a falazat szárítása. Így az erőmű 202 méteres kéményén - a szakaszos olajtüzelésből adódóan – sötétebb füstgáz fog távozni. A néhány napos szárítási idő során előálló sötétebb füst miatt a Mátrai Erőmű ZRt. vezetése kéri az érintett lakosság megértését, türelmét.

 

 

                                                                                                            

             Valaska József

                     elnök

            Mátrai Erőmű ZRt.