Legjobb munkahely

A MÁTRAI ERŐMŰ ZRT.
MAGYARORSZÁG LEGJOBB MUNKAHELYEI KÖZÖTT
2009-BEN

 legjmh2

 

A Világgazdaság és a HEWITT Humán Tanácsadó Kft. szervezésében zajló legjobb munkahelyek versenyében 2009-ben első ízben a Mátrai Erőmű ZRt. is megmérettette magát és a nagyvállalati kategóriában

                                                         MÁSODIK HELYEZÉST

ért el. Ezzel a Mátra, a Business Superbrands díjat követően, újabb elismeréssel gazdagodott.

A Mátrai Erőmű Zrt. az elért helyezés mellett két dologban is rendkívül jól teljesített. Egyrészt dolgozók majdnem 50%-a válaszolt a kérdőívben feltett kérdésekre, másrészt 73%-uk nyilatkozott úgy, hogy elkötelezettnek érzi magát cégük iránt. Ez az elkötelezettség pedig jelentősen meghaladja a magyar átlagot, valamint az erőművek átlagát.

Eredményeik a világszintű országos adatokat tekintve is szépnek mondhatóak, tekintettel arra, hogy a dolgozói elkötelezettség a Fülöp-szigeteken a legmagasabb, átlagosan mintegy 75%, őt követi Tajvan és India 68%, ill. 67%-kal, a sereghajtó pedig 30%-os elkötelezettségi mutatóval Japán.

Az elkötelezettséget a vizsgálatban három tényező (POZITÍVAN BESZÉL, MARADNI SZERETNE, MINDENT MEGTESZ) alapján határozzák meg.

A Mátrai Erőmű ZRt. dolgozóinak 73%-os elkötelezettség mutatója azt jelenti, hogy a dolgozók háromnegyede pozitívan beszél másoknak munkahelyéről, érzelmileg kötődik a szervezethez, és mindent megtesz mindennapi munkája során, hogy a legtöbbet hozza ki magából.

A Mátrai Erőmű ZRt. saját eredményeit tekintve kifejezett erősségnek tekinthető a vállalat hírneve mind általánosan a régióban, mind pedig munkáltatóként. Ezzel egyidejűleg a válaszadók úgy látják, hogy a társaság képes odavonzani és meg is tartani a jó munkaerőt. A dolgozók szintén igen magas aránya (83%) elégedett a juttatások mértékével és választékával.. A kollégák jelentős többsége elismeri a vezetés munkáját és eredményességét,, leginkább a gazdasági válság kezelésével kapcsolatban. Szintén pozitívan értékelték a hosszú távú célokról adott rendszeres tájékoztatást, és a képzések hasznosságát.

Az igen rangos második díj indoklásában ez áll: „A Mátrai Erőmű Zrt. az ország legnagyobb széntüzelésű erőműveként a magyar villamos-energia rendszer meghatározó szereplője. Tevékenysége középpontjában  a biztonságos, valamint a környezetvédelmi követelményeket figyelembe vevő versenyképes villamos-energia termelést állítja, a tüzelőanyag gazdaságos kitermelésével összhangban. Sikerük kulcsa elsősorban munkatársaik tudása és elkötelezettsége, akik büszkék lehetnek arra, hogy egy stabil és jó hírű cégnél dolgoznak. Munkahelyük pedig folyamatos műszaki fejlesztésekkel, dolgozóik képzésével, felelős munkavédelemmel, valamint személyre szabott juttatási rendszerrel hálálja meg munkatársainak a nehéz munkakörülmények között, szinte állandó rendelkezésre állás mellett tett napi erőfeszítéseit. „

A Legjobb Munkahely 2. díjat Torsten Hauck, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatóságának tagja vette át 2009. november 16-án Budapesten.

      

   eromu4.1