Nyílt nap a visontai és bükkábrányi bányában

Külszíni bányászkodás a 21. században

A Mátrai Erőmű ZRt. is csatlakozott az EU tagállamokban meghirdetett „Minerals Days” rendezvénysorozathoz. Ennek keretében 2015. szeptember 26-án szombaton Bükkábrányban, 27-én vasárnap Visontán biztosítunk lehetőséget mind az egyénileg mind a csoportosan érkező érdeklődök számára a külszíni bányászkodás technológiájának, a meddő és lignit jövesztő gépek tevékenységének és rekultivációnak a helyszínen történő megismerésére.

A külszíni bányákba történő lejutás csak 18 fős speciális szállító járművel történhet ezért – a várhatóan nagy érdeklődés és a szállítóeszközök kapacitásának ütemezése érdekében - előzetes bejelentkezést kérünk. A szigorú bányabiztonsági előírások miatt csak 14 év fölötti látogatókat fogadunk.

Bükkábrányban szombaton 9.00 és 11.00 órakor indulnak a csoportok a bányába.  Jelentkezni szeptember 25-ig lehet a bányaüzem titkárságán (49) 535 402 telefonszámon, vagy a következő email címen:anna.seres@mert.hu

A visontai bánya iránt érdeklődők munkanapokon a Titkárság és PR osztályon Kovács-Gricz Melindánál érdeklődhetnek és jelentkezhetnek (telefon: 37-334-245, 30 755 3726, e-mail: melinda.kovacs-gricz@mert.hu    

A jelentkezőket vasárnap 8:00, 10:00 és 12:00 órakor fogjuk szervezetten lekísérni a bányába.

A vendégeket Visontán az erőmű főportáján várjuk ( a csoportok a látogatóközpontból indulnak és oda érkeznek vissza). Vendégeinket a bányászatban régóta tevékenykedő, nagy szaktekintéllyel bíró kollégáink kísérik, segítik a látogatás során.

A rendezvénysorozattal szeretnénk Önöknek bemutatni, hogy                       

 

•             A nyersanyagok, -köztük a Magyarországon legnagyobb mennyiségben rendelkezésre álló lignit- felhasználása a társadalom számára hasznos.

•             A bányászat és a villamos energiatermelés sok embernek ad munkát és megélhetést

•             A bányáinkban kitermelt lignitből előállított villamosenergia 100%-ban Magyar Termék

•             A bányászkodás befejezését követően rekultivációs tevékenységünkkel megőrizzük a táj flóráját és faunáját.

 

Mátrai Erőmű ZRt.                                                    

3271 Visonta, Erőmű u. 11.

Telefon:(37) 334-000

Honlap: www.mert.hu

E-mail: matra@mert.hu