Segítség a Bihartordaiaknak

Lignittel és pénzzel is segített a Mátrai Erőmű

 

 

Tállai András államtitkár szerint a Hajdú-Bihar megyei Bihartorda országosan is példát mutatott, amikor nemcsak segítséget kért problémái megoldásához, hanem hagyományaira építve, a mezőgazdasági mintaprogrammal tesz is az ott lakók boldogulásáért.

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára erről beszélt március első napján Bihartordán, amikor felavatatta a falu szociális boltját, s átadta azt az MTZ traktort, amit a Start munkaprogram keretében pályázaton nyert az önkormányzat.

A Hajdú-Bihar megyei település az államtitkártól a tél leghidegebb időszakában kért segítséget, egyebek mellett tüzelőbeszerzéshez. Tállai András a Mátrai Erőműnek továbbította a kérést, és Valaska József, a társaság igazgatóságának elnöke gyorsan döntött arról, hogy a cég 600 mázsa lignitet ingyen, további 1400 mázsát kedvezményes áron bocsát a falu rendelkezésére - ez utóbbit a rászorultak majd a közmunkásként keresett bérükből törlesztik.

A segítséget ötmillió forint adománnyal is kiegészítette a Mátrai Erőmű, amit a bihartordaiak a szociális bolt üzemeltetéséhez illetve a szociális étkeztetésben használnak fel.

Derekas Barnabás, a Mátrai Erőmű stratégiai igazgatója jelképesen a szociális bolt átadóján nyújtotta át cége adományát Módos Imre polgármesternek.