Üzembe helyezik IV. számú 232 MW-os blokkot

Falazatszárítás a Mátrai Erőműben

 

 

 

 

 

 

Sötétebb füst tapasztalható

 

Visontán a Mátrai Erőműben befejezéséhez közeledik a IV. számú 232 MW-os blokk nagyjavítása, a napokban megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, a hideg és meleg próbák. Az éves nagyjavítás célja volt ezúttal is a blokki berendezések üzemkészségének- üzembiztonságának fenntartása, a tervezett normatív javítások elvégzése..

A munkák során elvégezték a biztonsági berendezések és szivattyúk felújítását. A kazán csőrendszerén jelentkező elhasználódások is csőrendszeri cseréket, javításokat igényeltek. A blokk villamos főberendezéseinek: generátor, transzformátorok karbantartására is sor került, csak úgy, mint az egyéb villamos és irányítástechnikai berendezések korszerűsítésére.        

A ÍV. számú blokk kazánjába terv szerint június 2-án hétfőn 19.00 órakor gyújtanak be és várhatóan június 04-ig, szerda 14.00 óráig tart a falazat szárítása. Így az erőmű 202 méteres kéményén - a szakaszos olajtüzelésből adódóan – sötétebb füstgáz fog távozni. A néhány napos szárítási idő során előálló sötétebb füst miatt a Mátrai Erőmű ZRt. vezetése kéri az érintett lakosság megértését, szíves türelmét.

 

 

                                                                                                        

                                                                                                            Valaska József

                                                                                                                     elnök

                                                                                                         Mátrai Erőmű ZRt.